Kepez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı öncesinde ekmek fırınlarına yönelik gerçekleştirdiği periyodik denetimlerini artırdı.

Kepez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı dolayısıyla ilçedeki başta ekmek olmak üzere unlu mamul üretimi yapan işletmelerde hijyen ve gramaj denetimi yaptı. Ekipler denetimde, işletmelerin hijyen ve sağlık kurallarına uygunluğu olmak üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu üretim normlarına uyup uymadıklarını kontrol etti.

Gramajı kontrol edildi

Yıl içerisinde periyodik olarak fırınlar başta olmak üzere gıda üretimi yapan işletmeleri sıkı bir şekilde denetleyen Kepez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan öncesi ekmeğin ve pidenin üretimden tezgaha gelinceye kadarki aşamalarını titiz bir şekilde denetledi.

Zabıta ekipleri, ayrıca ekmekleri tartıda tartarak, belirlenen gramaja göre üretilip üretilmediğini belirledi. Fırınların hijyenik ve ekmeğin gramajının tam olduğunun tespit edildiği denetimde zabıta ekipleri, bazı işletmeleri de tespit ettikleri eksiklikleri en kısa sürede gidermeleri konusunda uyardı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki fırınlara ve gıda üretimi yapan işletmelere yönelik periyodik denetimlerin Ramazan ayı boyunca ve diğer aylarda da devam edeceğini ifade ettiler.