Kepez Belediyesi, geçtiğimiz yıl 9 ayrı okulda kurduğu bilişim sınıfını Varsak Sakarya Ortaokulu’na da kazandırdı.
Kepez Belediyesi, Varsak Ayanoğlu Mahallesi’ne bir hafta içerisinde iki eserin açılış sevincini yaşattı. Semt spor sahasından sonra Varsak Sakarya Ortaokulu’na yapılan 15 bilgisayarlı bilişim sınıfı törenle hizmete girdi.
Bilişim sınıfının açılışı için düzenlenen törende konuşan Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, “Eşit şartlarda yarışabilmeleri için soysal kültürel ve sosyal ekonomik olarak çocuklarımızın desteklenmesi lazım. Destek çağrımıza en iyi cevabı Kepez Belediyesi veriyor. Eğitim kurumlarımızın ihtiyaçları söz konusu olduğu zaman Kepez Belediyesi’nden destek istiyoruz. Onlar da her konuda okullarımızı destekliyor” dedi.

Kepez’de eğitimde fırsat eşitliği var
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de ,“Kepez’de hizmetler büyüyor, eserler zincirine yeni halkalar ekleniyor. Kepez, her sosyal kesimin yaşamaktan mutluluk duyduğu ve onur duyduğu güzel bir şehir haline geliyor” dedi. Küçük ama çok anlamlı açılışı gerçekleştirdiklerine işaret eden Başkan Tütüncü, “geçtiğimiz yıl başlattığımız bilişim sınıfı yapma çalışmamız bugün meyvelerini verdi ve öğrencilerimiz eğitimde fırsat eşitliği ile ilgili çok ama önemli bir imkâna kavuşmuş oldu” diye konuştu.

“Sizin çocuklarınız bizim çocuklarımız”
Tütüncü, “Çocukluğumuzda, gençliğimizde bulamadığımız imkânları bütün velilerimiz kendi çocuklarına sunmak için büyük gayretin içerisindeler. Neden? Çünkü istikbale dair en büyük ışığımız hiç şüphe yok ki çocuklarımızdır. Belediye Başkanı olarak evde bir tane çocuğumuz var ama sokakları çıktığımda çocukların hepsi bizim çocuğumuz. Kendi çocuklarımıza nasıl önem vermemiz gerekiyorsa Varsak Sakarya Ortaokulu’ndaki yavrularımıza aynı özeni göstermeliyiz, diye düşünüyorum. Neden? Sizin çocuklarınız bizim çocuklarımız. Bu anlayışla bu yolculuğumuz devam ediyoruz.”

En önemli belediyecilik faaliyeti insana yatırım
En önemli belediyecilik faaliyetinin insana yatırım yapmak olduğunun altını çizen Tütüncü, “İnsana, çocuklarımıza, okullarımızdaki öğrencilerimize sahip çıkarsak aziz milletimizin istikbaline sahip çıkmış oluruz. Donanımlı yetiştirdiğimiz her çocuk bu ülkenin geleceği için oluşturulmuş olan en önemli değerdir.”
Başkan Hakan Tütüncü, “Biz istiyoruz ki Kepez’in en ücra mahallesindeki okullarımızdaki yavrularımız da varlıklı ailelerin çocukları gibi bilişim teknolojilerinden kopmasınlar, onlarla aynı eşit imkâna sahip olsunlar. Bu nedenle okullara bilişim sınıfları açıyoruz. Açmış olduğumuz bilişim sınıflarında yavrularımız öyle külüstür bilgisayarla değil, son model bilgisayarlarla internete bağlasınlar, bilgisayar kullanmayı öğrensinler, istiyoruz. Bunun için bilişim sınıfını bu okulumuzda açtık, diğer okullarımıza da açtık, açmaya devam ediyoruz.”

Kepez’deki okullara satranç sınıfı
Tütüncü, 9 ayrı okulda daha bilişim sınıfı açacaklarını, okullara satranç sınıfı kuracaklarını ve ilkini de Varsak Sakarya Ortaokulu’nda yapacaklarının müjdesini verdi. Konuşmaların ardından Başkan Tütüncü, diğer davetlilerle beraber kurdeleyi keserek bilişim sınıfını hizmete açtı.Tütüncü, daha sonra bilişim sınıfına giderek, burada öğrencilerle sohbet etti, fotoğraf çekildi.