Kepez Belediyesi, geleceğin yıldızlarını ‘Ajax alt yapı modeli’ ile yetiştirecek.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun (ASKF) ziyaretinde, futbol alt yapısıyla ilgili hazırladıkları projeyi açıkladı. Tütüncü, futbolda büyük yıldızlar yetiştiren Ajax alt yapı modeli benzeri bir tesisi yapmaya hazırlandıklarını söyledi.
Tütüncü, birden fazla sahanın olacağı çok amaçlı tesisin hem amatör futbola hem de belediye kulüp takımlarına hizmet vereceğini kaydetti. Tütüncü, amatör futbol kulüplerinin antrenman sahası ihtiyacına da cevap verecek olan tesisin proje hazırlığı ve yer arayışı çalışmasının devam ettiğini söyledi. Çocukların ve gençlerin spor yapmasına özel bir önem verdiklerine işaret eden Başkan Hakan Tütüncü, “Belediyemizin spor kulübüyle beraber çocuklarımızın ve gençlerimizin sporla buluşması için okullara yönelik yetenek taraması gibi özel çalışmalar yaptık, yapıyoruz. Futbolda alt yapı tesisleşmesinde büyük yıldızlar yetiştiren Ajax alt Yapı modelini örnek alıyoruz. Bu modelle yapmayı planladığımız alt yapı tesisinde geleceğin yıldızlarını yetiştireceğiz” ifadesini kullandı.
Tütüncü, proje için Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde incelemede bulunacaklarını da sözlerine ekledi.
Kepez’e 3 futbol takımı
ASKF Başkanı Metin Bulut da amatör spora ve tesisleşmeye verdiği önemden dolayı Tütüncü’ye teşekkür etti.
Federasyon olarak amatör futbol takımlarına malzeme yardımı yaptıklarını belirten Bulut, Kepez Belediyespor Kulübü bünyesinde Kepez Dokuma, Kepez Poplin ve Kepez Gençlik isimlerinde 3 futbol takımının kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.