Konyaaltı Belediyesi, yayla yollarında asfalt kaplama çalışmalarına devam ediyor.

Konyaaltı Belediyesi, Hisarçandır Mahallesi’nde stabilize asfalt çalışması başlattı. Yayla yollarında çalışma başlatan Konyaaltı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, iki hafta süren fizibilite çalışmalarının ardından iş programını yaparak asfalt ekibini bölgeye seferber etti. Asfalt yapımı için gerekli olan menfez, büz ve dolgu sıkıştırma çalışmalarını tamamlayan ekipler, stabilize asfalt kaplama çalışmalarına başladı.

Hisançandır’a 9 kilometre asfalt

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Hisarçandır Mahallesi girişinden başlayan ve Fillara yolu boyunca devam eden asfalt çalışmalarının, Palamutlar mevkiini de içine alarak 9 kilometre sonunda tamamlanacağını söyledi. Yolların kış aylarında bozulduğunu ifade eden Başkan Böcek, yapılan 9 kilometre asfaltla, okul servislerinin yoğun şekilde kullandığı yolda öğrencilerin de güvenliğini artırmış olacaklarını bildirdi.

6 günde tamamlanacak

Başkan Muhittin Böcek, “Yayla yollarında bakım onarım çalışmalarının tamamlanması ile birlikte satıh kaplama asfalt çalışmalarına başladık. Artık vatandaşlarımız yaylalarına daha zahmetsiz, daha güvenli ve daha kısa sürede varabilecekler. Asfalt çalışmasında görev alan işçilerimiz büyük emek harcıyor. İşin kısa sürede tamamlanabilmesi için hafta sonları da mesai yapıyorlar. Hisarçandır Mahallesi’nden başlayan Fillara yolunu 6 gün içinde tamamlamış olacağız. Şimdiden tüm bölge halkımıza hayırlı olsun” dedi.