Akdeniz Üniversitesi Kumluca Meslek Yüksekokulu (MOY) öğrencilerine “Farklılıklara saygı bağlamında engelli yaşam” konulu seminer düzenlendi.
Kumluca MYO’da gerçekleştirilen seminerde Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nesrin Sönmez, toplumda engelli bireylerin de varlığının fark edilmesinin en başta engellilere karşı yapılacak en doğru davranış olduğunu söyledi.
Bazı durumlarda engelli bireylere karşı çok duyarsız davranıldığını ve engelli bireylere yeterince hoşgörülü davranılmadığını ifade eden Sönmez, “Bugün hepimiz sağlıklıyız ve engelsiziz. Ancak yarın engelli olmayacağımızın hiçbir garantisi yok. Bugün engelli bireylerin yaşadıkları sıkıntıları, yarın bizlerde yaşayabiliriz. Bu düşünceyle hareket edersek, en azından engellilerin yaşadıkları sıkıntıların biraz olsun azalacağını ümit ediyorum. Bu konuda özellikle gençlerimize, büyük görevler düşüyor” dedi.
Engellilere karşı toplumsal bilincin küçük yaşlarda edinilmesinin toplumdaki engelli bilincine önemli katkısı olacağına inandığının vurgulayan Sönmez, engellilere karşı yapılan olumlu davranışların her zaman örnek davranışlar olarak gösterildiğine işaret etti.
Seminer sonunda Kumluca Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlker Sönmez, günün anısına Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nesrin Sönmez’e plaket verdi.