Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi ve Göç İdaresi Manavgat Grup Başkanlığı tarafından başlatılan ’Dünya Dilleri Kütüphanesi Projesi’ hayata geçirildi.
Manavgat’ta yerleşik yabancıların kitap okuma ihtiyaçlarını karşılamak için başlatılan proje kapsamında çeşitli kurum, kuruluş, sivil toplum kuruluşları ve otellerden toplanan kitaplardan Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi bünyesinde Dünya Dilleri Kütüphanesi oluşturuldu. Halk kütüphanesinin zemin katında 60 metrekarelik alanında oluşturulan kütüphanede, 6 ay içinde 12 dilden toplam 2 bin 200 kitap toplandı.
Manavgat İlçe Halk Kütüphanesinde ’Dünya Dilleri Kütüphanesi’ için açılış töreni düzenlendi. Törene, Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Hidayet Oktay, Göç İdaresi Manavgat Grup Başkanı Hasan Kahraman, Manavgat-Side Turistik Otelciler Birliği Başkanı Cengiz Haydar Barut, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Boztaş, sivil toplum kuruluşların temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, yerleşik yabancılar ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Manavgat’ın turistik bir ilçe olması sebebiyle yerleşik yabancılara da ev sahipliği yaptığını belirterek, bu nedenle de projenin hayata geçmesinin önemine işaret etti. Kısa zaman içerisinde 2 bin 200 civarında kitap toplandığını da dile getiren Kaymakam Günlü, "İlçe Halk Kütüphanemiz ve Göç idaremiz işbirliğinde güzel bir proje hayata geçirildi. Kısa zamanda bir çok dilde bir çok kitap toplandı. İlerleyen zamanlarda bu kitap sayısı artacaktır. Emeği geçen kamu kurum ve kuruluşlarımızın temsilcilerine, otelcilerimize, derneklerimize teşekkür ediyorum "dedi.
Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Hidayet Oktay’da, kütüphaneler arasında bir ilk olan projeyi hayata geçirmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Özellikle yerleşik yabancılarla bağlantı kurularak kütüphanemizin tanınırlığını ve kullanırlılığını arttırmayı hedefliyoruz. Gelecek yıllarda ülkemizdeki en büyük, en çok yabancı dilde kitabı olan kütüphaneyi oluşturmak istiyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından kütüphaneye katkı sağlayan, sivil toplum kuruluşların temsilcileri ile otel yetkililerine teşekkür belgesi verildi.