Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal, azaların da katılımıyla yapılan 2017’nin ilk Muhtarlar Meclisi’nde “Bizim meclislerimiz her şeyin konuşulduğu meclislerdir. Sıkıntı, konuşamamaktan gelir. Her şeyin konuşulamadığı yerlerde korku vardır” dedi.

Muratpaşa Belediyesi Muhtarlar Meclisi, 2017 yılının ilk toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın başkanlığında toplanan Muhtarlar Meclisi’ne, azalar da katıldı.

İnşaat çalışmaları devam eden Abdullah Sevimçok Sivil Toplum Merkezi, Hacı Bektaş Kültür Merkezi ve ihale süreci tamamlanan çok amaçlı gösteri merkeziyle birlikte yeşil alan, temizlik, yol-kaldırım çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Başkan Uysal, “Eksiğimizi, artımızı, neyi yapıp yapamadığımızı, her şeyi konuşuyoruz. Bizim meclislerimiz, tam anlamıyla bir meclistir. Sıkıntı, konuşmamaktan, konuşamamaktan kaynaklanır. Konuşulamayan yerlerde gerçekler ortaya çıkmaz. Konuşmaya çekilen yerlerde korku vardır, ortak akıl istenmiyor demektir” şeklinde konuştu.

Konuşan şehir

Muratpaşa’da önemsedikleri en önemli konunun ortak akılla hareket edebilmek olduğunu belirten Başkan Uysal, “Ülkemizde de ortak akılı ne kadar önemsersek o kadar ileri gideriz. Dünyanın en zengin en medeni ülkeleri ortak akıl ile yönetilen memleketlerdir. Biz, Muratpaşa’mızda ortak akılı sürekli aramakla kalmıyoruz ortak aklı ebediyen ayakta kalması için özgün projeler geliştiriyoruz. Sivil Toplum Merkezimizle, şehir, konuşan şehir olacak. Yöneticinin kafasına göre davrandığı bir şehir olmayacak. Her işi göremeyebilir, her sorunu çözemeyebiliriz. Ama biz, hem fiziki mekanları düzeltelim, hem de sevgiyi saygıyı arttıralım diye uğraşıyoruz” dedi.

Türkiye’ye model olsun

Muratpaşa’da oluşturulan kamu yönetimi modelini Türkiye ve hatta dünya şehirleri için örnek olduğunu kaydeden Başkan Uysal, “Çünkü bu barışın, komşulaşmanın, fiziki mekanların yanında manevi ilişkilerin çok sıkı olmasının, eşitliğin, adaletin, vatandaşın her kuruşuna özenmenin modelidir.”

Başkan Uysal’a teşekkür

Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp de Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal’a Turunç Masa ve Çevreci Komşu Kart başta olmak üzere tüm hizmetler için teşekkür etti.

Nutuk hediye etti

Başkan Uysal, meclis toplantısının ardından Muratpaşa’nın 56 Mahallesinden gelen muhtar ve azalarına Atatürk’ün ölümsüz eseri ‘Nutuk’ hediye etti ve toplu fotoğraf çekimiyle 2017’nin ilk Muhtarlar Meclisi sona erdi.