Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, eşi Ümran Uysal ve oğlu Efe’yle, Ramazan ayının ilk iftar heyecanını Cumhuriyet, Sedir ve Muratpaşa mahallerinde komşularıyla birlikte yaşadı. Birlikte açılan oruçların ardından Başkan Uysal, yaptığı konuşmada, bütün insanları ayrımsız bir şekilde kucakladıklarını belirterek, “Bu felsefeyle kamu hizmeti üretiyoruz. Bu Muratpaşa’da varoluş şeklimizdir” dedi.

Muratpaşa Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca ilçenin 20 farklı noktasında 56 mahalleden komşularıyla birlikte açacağı oruçlar için iftar sofralarının ilki Kapalı Çarşamba Pazarı’nda kuruldu.

Birlikte oruçlar açldı

Başkan Uysal da ilk iftarının heyecanını eşi Ümran Uysal ve oğlu Efe’yle birlikte Cumhuriyet, Sedir ve Muratpaşa mahallerinden komşularıyla birlikte yaşadı. Muratpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Akcan’la birlikte çok sayıda muhtarında yer aldığı iftar Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ezanın okunmasıyla birlikte 11 ayın sultanı Ramazan ayının ilk orucu açıldı.

Güzelliği paylaşıyoruz

Vatan için, Türkiye’nin ve insanlığını yükselmesi için katkı vermiş başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Cumhuriyet önderleri olmak üzere tüm şehitleri anarak konuşmasına başlayan Başkan Uysal, iftar sofralarında birarada olmanın yanında aynı zamanda güzelliği paylaşmak olduğunu belirtti. Başkan Uysal, “İnsan biliyorsunuz eşref-i mahlukattır. İnsanın bir ayrıştıran, hunhar, bencil tarafı vardır bir de paylaşan, bütünleştiren, kucaklaştıran tarafı. Zıtlık ve fitne üreten negatif, önyargıyla bakan, kötü konuşan tarafı vardır, yaratılanı yaratandan ötürü seven tarafı da vardır. Basit, dünyevi ihtiyaçlar için zulmeden de vardır bir de böbreğini hasta bir insana veren de vardır. İnsan insanlaştıkça vahdeti vücudu ulaşır, tabiata, yaratılmış her şeye uyum sağlar” dedi.

Varoluş felsefesi

Muratpaşa’da bu anlayış çerçevesinde bütün insanları ayrımsız bir şekilde kucakladıklarını dile getiren Başkan Uysal, “Bu felsefeyle kamu hizmeti üretiyoruz. Bu Muratpaşa’da varoluş şeklimizdir. Basit, yalın, kardeşçe yaşamaya devam ediyoruz” dedi. Başkan Uysal, konuşmasını nice Ramazanlarda birarada olmak dileğiyle tamamlarken tüm komşularının Ramazan ayını kutladı.

Çocuklar unutulmadı

Muratpaşa Belediyesi’nin Çarşamba Kapalı Pazar yerinde kurduğu ilk iftar sofrasında çocuklar da unutulmadın. Açılan oruçların ardından Ramazan programı çocuklar için ortaoyunu ve Hacivat Karagöz gösterisiyle devam etti.