Muratpaşa Belediyesi’nin, sanat ve meslek edindirme kurslarının yılsonu sergisi, Üreten eller, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı.

Muratpaşa Belediyesi’nin, Muratpaşa Kaymakamlığı ve Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi’yle 5 bin kursiyerin katımıyla 86 ayrı branşta 250 kursun açıldığı sanat ve meslek edindirme kurslarının yılsonu sergisi, Üretin Eller, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyarete açıldı.

Açılışta Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal eşleriyle katılırken, İlçe Milli Eğitim Hasan Tevke, Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Yavuz, Muratpaşa Belediye Meclis üyeleri ve başkan yardımcıları yer aldı.

Açılışta konuşan, Müdür Kenan Yavuz, aynı zamanda işaret diline de çevrilen konuşmasında “8 ay boyunca kursiyerlerimiz ve öğretmenlerimiz çok güzel ürünler ortaya çıkardı. Bu ürünleri sizlerle paylaşmaktan kıvanç ve gurur duyuyoruz” ifadelerine yer verdi.

"5 bin kişinin katıldığı yap ortaya çıktı"

Başkan Uysal ise, Muratpaşa Belediyesi’nin gençlere yönelik kısa adı MURGEM olan Gençlik Eğitim Merkezi, ilk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrenciler için eğitim ve bilim merkezleri ve kreşlerin yanı sıra kurulduğu günden bu yana 130 bin kişinin ziyaret ettiği ve bir eğitim kurumu olarak değerlendirilebilecek Teneffüs Park’la eğitim alanında var olduğunu dile getirdi.

Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi ile devam eden işbirliğinin topluma yarar ve fayda sağlayan çok önemli bir birliktelik olduğunun altını çizen Başkan Uysal, “Bu beraberliğin sonucunda da kitlesel, 5 bin kişinin katıldığı bir yapı ortaya çıktı. Bu bizim mutluluğumuz” dedi.

"İyi şeyler"

Bu kursların nihai amacının Muratpaşa’da insanların gelişerek, bütün benliklerini ellerindeki çalıştıkları uğraş alanına aktarmalarına vesile olması olduğunu aktaran Başkan Uysal, “Toplumun enerjisi iyi şeylere nasıl aktarılır, toplum için iyi sonuçlar nasıl doğar, işte böyle doğar. Yapacağımız en güzel şeylerden bir tanesi kendisi kültüre, sanat ve dayanışmaya vermek” diye konuştu.

"İşbirliği 30 bin kişiye ulaştı"

Kaymakam Arısoy ise halk eğitim merkezlerinin hayat boyu öğrenmede toplum içindeki tüm bireylere hizmet vermeyi amaç edinmiş kurumlar olduğunun altını çizdi. Halk Eğitim Merkezlerinin iyi vatandaş ve nitelikli insan gücünün yetiştirilmesini amaç edindiğini aktaran Arısoy, “Muratpaşa Belediyesi ve Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle 21 ayrı merkezde bin 200 meslek ve sanat kursları düzenlenmiş ve açılan bu kurslardatoplam 30 bin vatandaşımıza kurs verilmiştir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Arısoy ve Başkan Uysal ve eşleri, protokolün diğer üyeleriyle serginin açılış kurdelesini kesti. Arısoy ve Uysal, sergiyi birlikte gezdi, kurslar kapsamında kurulan koroların seslendirdiği parçalara eşlik etti.