Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile Göç Yolu Yolcuları Dağcılık Platformu tarafından tespit çalışmaları devam eden ve taş döşemeden oluşan tarihi kervan yolunda ilk yürüyüş gerçekleşti.
MATSO ile Göç Yolu Yolcuları Dağcılık Platformu arasında imzalanan protokol ile tespit çalışmaları devam eden Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat’ın Manavgat’tan geçtiği taş döşemeden oluşan tarihi kervan yolunun 11 kilometrelik bölümünde ilk yürüyüş yapıldı. 65 kişinin katıldığı yürüyüşte MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat Bakkallar Bayiler ve Büfeciler Odası Başkanı Abdullah Akça, MATSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Göç Yolu Yolcuları Dağcılık Platformu Başkanı Ali Çetin ile Göç Yolu Yolcuları Dağcılık Platformu üyeleri yer aldı. Sabah saatlerinde başlayan yürüyüş öğleden sonra tamamlandı. Karakaya Muhtarlığı önünde tamamlanan yürüyüşte katılımcılar Muhtar Hüseyin Büber tarafından karşılandı. Yürüyüş yapan heyet ile yakından ilgilen Muhtar Hüseyin Büber’e heyet tarafından teşekkür edildi.
Yürüyüş sonrasında MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, tespit çalışmaları devam eden Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat’ın Manavgat’tan geçtiği taş döşemeden oluşan tarihi kervan yolundan kalabalık bir heyetle yürümenin keyfini yaşadıklarını söyledi. Tarih ve doğanın iç içe olduğunu kaydeden Başkan Boztaş, tarihi yolda tespit çalışmaları gerçekleştikçe güzergâhların doğa sporları severlerin hizmetine sunulacağını kaydetti.