Ardahan Belediyesince davet edilen ’Dede Korkut Tiyatro Topluluğu’ tarafından sahnelenen ’Demokrasi Destanı’ adlı oyun seyirciden büyük alkış aldı.

Ardahan Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda sahnelenen tiyatroya Ardahan Valisi İbrahim Özefe ve eşi Hacer Özefe, Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve eşi Cevriye Köksoy ile öğrenciler ve çok sayıda tiyatro sever katıldı.

Ardahan Valisi İbrahim Özefe, yaptığı konuşmada, ’’Bize o alçaklığın bir kesitini aynı zamanda o alçaklığa karşı duran kahramanlarında bir anını ve hatırasını yaşattılar. Bugün burada o geceyi kısmen yaşadık, İşte görüyorsunuz hepimiz 15 Temmuz gazisiyiz. Kültürümüzün ve o günkü 15 Temmuz ruhunun en basit göstergesidir. Bu ülke hepimizin. Kürt’üyle, Türk’üyle, Laz’ıyla. İşte Zaza’mız da Kürt’ümüz de Türk’ümüz de gazi oldu. Önemli olan bir olmak, iri olmak, diri olmak ve hep birlikte Türkiye olmaktır." dedi.

15 Temmuz darbe girişimini unutturmamayı amaçladıklarını belirten Başkan Köksoy ise, ’’Oyunun yönetmenine ve oyuncularına teşekkür ediyorum. Bizlere, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünden bir anı yaşattınız. O gece meydanlara, caddelere, üstad Necip Fazıl’ın, ‘Sağına, soluna bakmadan ben varım’ dediği gibi hepimiz, hepiniz özellikle siz sevgili gençlerimiz, ben de varım diyerek sokaklara çıktınız ve bu toprakları vatan eden bütün şehitlerimizin ruhları şad oldu. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi ve 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Ardahan olarak Darbe gecesi İstanbul’da 3 şehid verdik. Çıldır’dan, Göle Kuzu pınardan ve Merkez Lehimli Köyünden Ramazan Tekin’in eşi Türkmen Tekin, bir tankın altında kalarak darbeye karşı durdu. Şehitlerimiz bu vatanı ve bu toprakları vatan olması için bu fedakarlığı yaptılar, bizler de bu vatana, hizmet etmeye, huzurla gelecek nesillere devretmeye hazırız.’’ şeklinde konuştu.