Ardahan Valisi İbrahim Özefe, Çanakkale Zaferi’nin 102.i yıl dönümü münasebetiyle Ardahan Üniversitesi’nde düzenlenen Çanakkale ağıtları konserine katıldı.

Ardahan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Türk Müziği Temel Bilimler Bölümü öğrencilerinden oluşan saz ve ses sanatçıları tarafından verilen konserde; Vali Özefe’nin eşi Hacer Özefe, Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve eşi Cevriye Köksoy, Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz ile ARÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber de hazır bulundu.

Konserde, Türk Halk Müziği Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi Sedat Tamay öncülüğünde ki saz ve ses korosu tarafından Çanakkale ağıt ve türküleri seslendirildi.

Burada bir konuşma yapan Vali Özefe, Çanakkale destanının büyüklüğüne işaret ederek, “Çanakkale, bu milletin imanının, şecaatinin, kahramanlığının, asaletinin ve değerlerinin müşahhaslaştığı yerdir. Kahraman ecdadın tarihe kazıdığı bu destan; değerleri ile insanlık medeniyetine en büyük katkıyı sunan ve dünya döndükçe var olacak olan bu millete ilham kaynağı, ışık olacaktır” dedi.

Vali Özefe konuşmasını tüm şehitler için rahmet, gaziler için de şifa temennisiyle tamamladı.