18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102’nci yıl dönümü dolayısıyla Ardahan’da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında ilk tören Halilefendi Mahallesi’nde ki Şehitlikte yapıldı. Valilik, Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı ve Şehit Aileleri Derneği çelenklerinin şehitliğe bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, istiklal marşı okundu. Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmanın ardından Ardahan Valisi İbrahim Özefe, Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz ve Belediye Başkanı Faruk Köksoy şehitlik defterini imzaladı. Tören sonunda şehit mezarlarına karanfiller bırakılarak, dua edildi. Şehitlikte ki törenin ardından Yanık Cami anıtına geçilerek, 1915 yılında Ermeni çetelerince cami içerisinde şehit edilen 300 Osmanlı Türk’ü için dua edildi.

Ardahan Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nin de ziyaret edilmesinin ardından etkinlikler Gençlik Merkezinde devam etti. Programda öğrenciler tarafından Çanakkale Zaferi’ni anlatan şiir ve tiyatro gösterileri sunuldu. Programın sonunda Şehit yakınları ve Gaziler onuruna yemek verildi.

Etkinliklere; Vali İbrahim Özefe ve eşi Hacer Özefe, Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve eşi Cevriye Köksoy, Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz, Vali Yardımcıları, kurum müdürleri, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.