Ardahan Valisi İbrahim Özefe ile Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Serhat Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen “Cazibe Merkezleri Programı” tanıtım ve değerlendirme toplantısına katıldı.
Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) konferans salonun da ki toplantıya; Vali Özefe’nin yanı sıra Belediye Başkanı Faruk Köksoy, ATSO Başkanı Çetin Demirci, SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu ile Ardahanlı iş adamları ve yatırımcılar katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Vali İbrahim Özefe, “Dışarıda ki Ardahan algısı hakkında sık sık dile getirdiğim bir konu var. Dışarıda Ardahan’ı sorduğunuz zaman, çok uzaklarda, memleketin en Kuzeydoğusunda, Türkiye’nin en soğuk havasına sahip bir yer diye ifade ediliyor. Bu ifade artık değişiyor, Ardahan’da değişim başladı. Devletimizin yaptığı yatırımlar sayesinde bu algı kırılıyor, bizler de bu algıyı kırmak için çalışıyoruz. Ben buradan ümitli olduğumuzu belirtmek istiyorum. Özellikle cazibe merkezleri programından çok daha ümitliyiz. İlimize iş adamları, yatırımcılar gelmeye başlıyor. Cazibe merkezlerinin ülkemize ve Ardahan’a hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.
Vali Özefe’nin konuşmasının ardından SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu tarafından Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yatırımcılara sağlanacak olan faizsiz yatırım kredisi desteği, danışmanlık hizmetleri desteği, bedelsiz yatırım yeri tahsisi desteği, fabrika binası yapım desteği, çağrı merkezi ve veri merkezi yatırım destekleri hakkında sunum eşliğinde detaylı bilgiler verildi.