Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA)’nin 2016 yılı GEBİP yıllık değerlendirme toplantısına katıldı.
TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı (TÜBA-GEBİP) kapsamında ödüllendirilen üstün başarılı genç bilim insanlarının 2015-2016 araştırma döneminde gerçekleştirdikleri akademik çalışmalarının değerlendirildiği TÜBA-GEBİP Yıllık Değerlendirme Toplantısı 14-16 Ekim 2016 tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
2013 yılında Sosyal Bilimler (Coğrafya) alanında Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’ne layık görülen Prof. Ahmet Everen Erginal, yıllık değerlendirme toplantısında Çıldır ve Aktaş Göllerinde gerçekleştirdiği proje tabanlı tarihsel iklim araştırmaları yanı sıra Ardahan Üniversitesi adına yürüttüğü Avrupa Birliği, TÜBİTAK ve Bakanlık projelerini de konsey üyeleri ve GEBİP ödül sahipleri ile paylaştı.
Değerlendirme toplantısında Sosyal Bilimler alanı oturum başkanı ve TÜBA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev, Coğrafya alanından ARÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal’ın Çıldır ve Aktaş göllerindeki çökelleri ve iklim değişiklerinin toplumsal etkilerini incelediğini “Prof. Dr. Erginal’a eğer müsaade verilirse ve proje desteği sağlanırsa, Aktaş Gölü’nün çökelleri üzerinden yapacağı araştırmayla Kuzey Doğu Anadolu’da engelli oranının yüksek olmasını Ermenistan’da yapılan nükleer çalışmalarla da ilişkili olabileceğini düşünüyoruz” dedi. Prof. Dr. Yurdusev, Prof. Dr. A. Evren Erginal’ın bunu mevcut çalışmaları çerçevesinde bir hipotez olarak ortaya koyduğunu ayrıca vurguladı. Sosyal bilimler oturumunda yer alan bütün GEBİP Ödül sahiplerinin projeleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Nuri Yurdusev, sözlerini ödül sahiplerini tebrik ederek sonlandırdı.
Bugüne kadar Türkiye genelinde 373 genç bilim insanının ödüllendirildiği program kapsamında her GEBİP üyesi yıl içindeki bilimsel performanslarını Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Mühendislik ve Sağlık Bilimleri olmak üzere 4 farklı alan oturumları esnasında Akademi asil üyeleri ile paylaşma fırsatı buluyor.