19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Ardahan merkez ve çeşitli köylerden gelen muhtarlar, Ardahan Valisi İbrahim Özefe’yi ziyaret etti.
Ardahan’da bir grup muhtar Ardahan Valisi İbrahim Özefe’yi makamında ziyaret etti. Muhtarlarla bir süre görüşerek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Özefe, günlerini kutladığı muhtarlara görevlerinde başarılar diledi.
Kutlamalar çerçevesinde köy ve mahalle muhtarları onuruna Polis Evinde yemek verildi.
Yemek programı sırasında muhtarlara yönelik bir konuşma yapan Vali İbrahim Özefe şunlar söyledi: “Memleketimizin hemen her coğrafyasında çalıştım. Bu süre zarfında muhtarlarımızla iç içe olduk. Muhtarlarımız görev yaptıkları yerde devletin ve halkın eli, gözü, kulağı olmuşturlar. Cumhurbaşkanımız da muhtarlarımıza en üst düzeyde gereken önemi verdiler ve bu günü ‘muhtarlar günü’ ilan ettiler. Cumhurbaşkanımıza, muhtarlarımıza verdiği değerden dolayı şükranlarımızı arz ediyorum.
Muhtarlarımız mahalleleri ve köyleri için çalışıyor, yoruluyor ve orada yaşayan insanların en iyi şekilde yaşaması için gecesini gündüzüne katıyor. Onun için biz her zaman hatırlıyoruz ama böyle güzel ve özel bir günde hatırlanıyor olmak muhtarlarımız açısından güzel bir gelişme olmuştur. Biz de bu vesileyle muhtarlarımızla birlikte olmuş olduk. Bu beraberlikten duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum.
Ardahan’da yaşayan bütün insanlarımız ve muhtarlarımız, töresine, devletine, milletine gelenek ve göreneklerine bağlı, her zaman için devletinin ve milletinin yanındadır. Bu yaklaşımları dolayısıyla ayrıca teşekkür etmek istiyorum.
15 Temmuz’da bir alçaklık yaşadık ve bu alçaklığın karşısında durmak için muhtarlarımız toplu olarak çıkıp, kendi iradelerine, demokrasilerine sahip çıktılar. Bir muhtarımız da orada şehit oldu. Yine diğer terör örgütleri tarafından, vatanına, milletine, devletine sahip çıktığı için şehit edilen muhtarlarımız var. Ben bütün muhtar şehitlerimizi ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Yaptıkları hizmetler dolayısıyla bütün muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ardahan için, memleket için inşallah çok daha güzel günlerde buluşacağız. Bu temennilerle tekrar muhtarlar gününün hayırlı olmasını diliyorum.”