Artvin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından “Organik tarım değerlendirme toplantısı” yapıldı.

Tarım Bakanlığı tarafından 2017 yılından itibaren uygulamaya konulan “Milli Tarım Projesi ile organik üretime” uygun iller kapsamına alınan Artvin, bu kapsamda çalışmalarına devam ediyor.

Tarım Bakanlığı yetkililerinin katılımı ile önümüzdeki günlerde Artvin’de organik üretim konulu geniş kapsamlı bir değerlendirme toplantısı yapılacak. Toplantı öncesi Artvin’in organik üretimde potansiyelini ortaya koymak, organik üretimde ilimizin avantaj ve dezavantajlarını belirlemek, organik üretime geçilmesi halinde sektörde yaşanabilecek sorunları tespit etmek ve bu konuda gerekli tedbirlerin alınarak üretici mağduriyetinin bertaraf edilmesini sağlayacak kararları almak üzere toplantı düzenlendi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü ek binasında ki toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, İl Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Dursun Okur, Şavşat Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Arslan, Ziraat Odası Başkanı Köksal Portakal, İlçe Müdürleri, Birlik başkanları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Bitkisel Üretim Şubesinden Ziraat Mühendisi Ekrem Merttürk, organik tarımla ilgili sunumunu gerçekleştirdi. Sunum ardından konuşan İl Müdürü Dursun Okur, toplantının Artvin’in organik tarım anlamında attığı bir alt adım olduğun ifade ederek Artvin’de organik tarım olmalımı, olamamalı mı sebepleriyle salonda bulunanların görüşlerini almak istediğini ifade etti.