Artvin’in Ardanuç ilçesinde yaklaşık 8 yıl önce evinin önünde kestiği ağacın üzerine düşmesi sonucu yürüme engelli olan 38 yaşındaki Gökay Yazıcı’nın isteği üzerine Artvin Valisi Ömer Doğanay Yazıcı’ya akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Ardanuç ilçesine bağlı Bulanık köyünde hayata tutunmaya çalışan, kaza sonucu belden aşağısı felç olan ve tekerlekli sandalyeye bağımlı kalan, Gökay Yazıcı, Rize ve Artvin’de geçirdiği ameliyatların ardından Ankara’da yıllarca tedavi görmesine rağmen bir daha sağlığına kavuşamadı. Yazıcı’nın durumunu öğrenen Artvin Valisi Ömer Doğanay, Gökay Yazıcı’nın isteği olan akülü tekerlekli sandalyeyi aldırarak teslim edilmesini sağladı. Geçimini sağlamak için kurduğu çiftlikte tavuk yumurtası satarak gelir sağlayan Yazıcı’ya Vali Doğanay tarafından aynı zamanda 50 adet de tavuk hediye edildi.

İsteklerinin yerine gelmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Yazıcı “Valimiz Ömer Doğany’a çok teşekkür ediyorum. İsteklerim anında yerine geldi ve hayatım düzeldi. Artvin Valimizin vermiş olduğu akülü sandalye benim olmayan bacaklarıma bacak oldu. Artık bu araba ile istediğim yere gidiyorum. Tavukları çok seviyordum. Yıllarca tavukçuluk yapmak istedim. Sayın Valimiz bana 50 adet tavuk aldı. Daha öncede tavuklarım vardı. Şimdi artık bu tavuklarla uğraşarak engelli olduğumu unutuyorum. Elde etmiş olduğum yumurtaları satarak sadece kendimi değil anneme ve babama da destek oluyorum. Bu durum beni hayata bağladı. Engelli kaldıktan sonra eşim beni bırakıp gitti. Şu an çocuğumu bile göremiyorum. Eski gezdiğim yerleri gördükçe iyice hayata küsüyordum. Artık Sayın Valimizin vermiş olduğu destekle çok mutluyum. Tavuklar benim can yoldaşım oldu. Tavuklarımın her birine ayrı ayrı isimler koydum” dedi.

Vali Ömer Doğan’ın vermiş oldukları akülü tekerlekli sandalye ve tavukların tesliminde hazır bulunan Ardanuç Engelliler Derneği Başkanı Gönül İstanbullu da Vali Doğanay’a teşekkür ederek “Sayın Valimize çok teşekkür ediyoruz.Engellilerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Şu an hayata küsmüş olan bir engellimizi adeta hayata bağladı. Gökay Yazıcı’nın tavuklarından elde etmiş oldukları yumurtaların satışında yardımcı oluyoruz. Köy yumurtası olduğu için herkes alıyor” diye konuştu.