Adana’da, Gaziantep’e götürdükleri 17 yaşındaki çocuğun alıkonulmasına neden oldukları ve bir kişiyi dolandırdıkları ileri sürülen 3 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre olay Gaziantep’te meydana geldi. İddiaya göre, Adana’da kredi kartından para çekerek dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen Yunus Ş., Emrah Ş. ve Abdurrahim L. yanlarına U.A.’yı (17) alarak Gaziantep’e gitti. 3 kişi, Mehmet Emin E. isimli şahıs ile görüşüp kredi kartından işlem yaparak 15 bin lira parasını dolandırdı. Mehmet Emin E, durumu fark edince zanlıların peşinden gitti ve 4 kişiden U.A. isimli çocuğu yakaladı. İddiaya göre Mehmet Emin E., çocuğu alıkoyup darp ederek iki kolunu kırıp başına da zarar verdi. Bu sırada 3 kişi ise kaçıp Adana’ya geldi.

Bir süre sonra Mehmet Emin E. yakaladığı çocuğun babası M.A.’ya ulaşıp parasını istedi. Baba ise polise giderek şikayette bulundu. Adana polisi Gaziantep polisi ile irtibata geçti. Yapılan ortak operasyonda Gaziantep’te Mehmet Emin E, Adana’da ise 3 şahıs gözaltına alındı. Çocuk ise Mehmet Emin E.’nin elinden kurtarıldı. Adana’da sorgularında suçlamaları kabul etmeyen 3 zanlı çıkarıldıkları mahkeme tarafından alıkoyma ve dolandırıcılık suçlamalarından tutuklanırken, Mehmet Emin E. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.