FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin açılan davanın sekizinci celsesi sanık eski Kurmay Albay Murat Koçyiğit’in çapraz sorgusu tamamlandı.

Fetullahçı terör örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 486 sanık hakkında açılan davanın sekizinci celsesi devam ediyor. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki duruşmada eski Jandarma İstihbarat Okul Komutanı Kurmay Albay Murat Koçyiğit’in çapraz sorgusuna öğleden sonra da devam edildi.

Savcı Fatih Halil Kaplan, sanığın olay gecesi içinde bulunduğu ortamı betimlemek amacıyla, Akıncı Üssünde bulunan insanların rütbeli olup olmadıklarını ve kimlerin olaya karışıp, kimlerin tepkisiz kaldığını sordu. Koçyiğit, "Rütbeli olanlar da vardı, rütbesizler de vardı. Oraya birilerinin peşinden gidenler de vardı, münferit gidenler de vardı. Karanlıkta rütbelerini net göremedim sadece asker kişiler olduğunu gördüm. Harp prensiplerinden birisi bekadır, savunma vardır, geri çekilme vardır bunların hepsinin uygulama zamanları ve stratejileri farklıdır. Ben orada benimle birlikte çalışmış kendi personelimi görsem onları örgütlerdim ama kimseyi görmedim" diye konuştu.

Sanık Murat Koçyiğit’in çapraz sorgusunun tamamlanmasının ardından, bir diğer sanık Kara Kuvvetleri Harekat Başkanlığı Teşkilat Şube Müdürlüğünde Görevli eski Kurmay Albay Bilal Akyüz’ün savunmasına geçildi.