Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde terör örgütü DEAŞ’la bağlantılı olduğu düşünülen şüphelilere yönelik terör operasyonu düzenlendi. Operasyonda saldırı hazırlığında olduğu düşünülen 6 kişi gözaltına alındı.

KRV eyaletinin Essen, Kassel, Hanover ve Leipzig kentlerinde sabahın erken saatlerinde terör operasyonu düzenlendi. Operasyonda toplam 8 daireye baskın düzenlendiği, 20 ve 28 yaşları arasında 6 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Yakalanan şüphelilerin, terör örgütü DEAŞ destekçisi olduğu ve bombalı ya da silahlı saldırı planlamış olabilecekleri bildirildi.

Zanlıların Almanya’da kamuya açık alanlarda ve Essen şehrindeki Noel pazarına bir saldırı planladıklarından şüpheleniliyor. Zanlıların dördünün 2014 yılının Aralık ayında sığınmacı olarak Almanya’ya geldikleri belirtildi. Şüphelilerden diğer ikisinin ise 2015 yılının Eylül ve Ağustos aylarında Almanya’ya geldikleri bildirildi.

Operasyonda yaklaşık 500 polisin görev yaptığı belirtilirken, zanlıların evlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen cep telefonlarına, dizüstü bilgisayarlara ve belgelere el konduğunu belirtildi.

Almanya’da olası bir terör saldırısı tehlikesi ile bazı şehir merkezlerinde barikat kurma kararı alınmıştı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.