Samsun’da bir alışveriş merkezinde (AVM) Afgan genci bıçaklayarak öldüren gencin yargılanmasına başlandı.

Olay, Samsun’un Canik ilçesinde Yeni Mahalle’de bulunan Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezinin restoran kısmında 21 Mayıs’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Afganistan uyruklu 18 yaşındaki Arif Pashto ile Arif Cem A. (20) arasında bakışma yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi ile Arif Cem A., Afgan gence bıçakla saldırarak kalbinin üzerinden ve sırtından yaraladı. Arif Pashto, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından ambulansla kaldırıldığı özel bir hastanede hayatını kaybetti.

Olaydan sonra tutuklanan Arif Cem A. ile tutuksuz sanık Musa Y.Y.’nin (22) yargılanmasına başlandı. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Arif Cem A. ile tutuksuz sanık Musa Y.Y. duruşmada hazır bulundu. Kendini savunan Arif Cem A., “Meslek yüksek okulu 2. sınıf öğrencisiyim. Bu olaydan 1,5 ay önce beni bıçakladılar. Bu yüzden kendimi korumak için bıçak taşıyordum. Olay günü kız arkadaşım S.K. ile sinemaya gitmek için karar verdik. Üzerimde bıçakla alışveriş merkezine girdim. Güvenlik beni aramadı. Sinema gişelerin bulunduğu yere yöneldik. Sinema biletimizi alıp dolaşırken Arif Pasthto ile yanında bulunan Musa Y.Y.’nin yanından geçerken bana laf attılar. Gelen sesin üzerine laf atanın Arif olduğunu fark ettim. Arif bana hamle yaptı. Musa da ’Yürü git lan işine’ dedi. Daha sonra biz oradan ayrıldık. Gittiğimiz kafeden peşimizden geldiler. Koluma girip beni çekiştirdiler. Arif küfür edip tehditler savurdu. Kız arkadaşıma da küfür edince elim ayağım titremeye başladı. Bıçağımı çıkartarak Arif ve yanındaki Musa’yı korkutmak için Arif’e doğru koşmaya başladım. Arif yüzüme yumruk salladı. Bıçağı kendimi korumak için rastgele savurdum. Bıçak yere düşene kadar gerisini hatırlamıyorum. Bu olay yaşandığı için çok pişmanım. Öldürmek kastıyla hareket etmedim” dedi.

Tutuksuz sanık Musa Y.Y. ise olayda ölen Afgan Arif Pashto ile aynı iş yerinde çalıştıklarını belirterek, “Olay günü Arif ve 2 arkadaş daha buluştuk. Sevgi Gölü yakınanda birlikte votka içtik. Arif bizlerden fazla içmişti. Buradan Piazza AVM’ye gittik. Lokanta kısmına geçip sipariş verdik. Beklerken sanık ile kız arkadaşı geçiyordu. Arif sanığın vücudunu göstererek ’bizde fitnesse gidelim, güzel vücudu var’ dedi. Arif Cem, arkadaşım Arif’in üzerine yürüyerek ’Ne bakıyorsun?’ dedi. Aralarında tartışma çıktı. Ancak küfürleşme olmadı. Arif Pastho peşlerinden gitmek istedi. Ben kendisini tutarak engel oldum. Yemeğimiz yedikten sonra kafeye gittik. Arif Cem ve kız arkadaşı da oradaydı. Arif Cem ile Arif Pashto arasında tartışma ve yumruklaşma oldu. Benim kimseye hakaret ve tehdidim olmadı” diye konuştu.

Duruşmada tanıkların ifadeleri alındı. Sanık avukatı Rifat Bülbül ise müvekkilinin üniversite öğrencisi olduğunu belirterek, “Şeker hastası olduğu için günde 3 kez insülün kullanmaktadır. Müvekkilim şeker hastası olduğundan dolayı suç ile fail arasındaki bağı açıklayabilmemiz için tıbbi bilgiye ihtiyacımız vardır. Bu anlamda şeker hastalığı ile alakalı iç hastalıkları uzmanı bir de psikiyatri uzmanının mahkemenizde bilirkişi olarak dinlenmesini talep ediyorum. Müvekkilimin şeker hastalığı ile ilgili raporu da mahkemeye sunuyorum. Ölen Arif’in otopsi raporunda da görüleceği şekilde aşırı derecede alkollüdür. Bu alkolün etkisiyle müvekkile karşı hakaret ve tehditlerini sürdürmüştür. Müvekkilimin savunması alınmıştır. Daha fazla mağdur olmaması için adli kontrol uygulanarak tahliye edilmesini talep ediyorum” şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti Arif Cem A.’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 11 Ekim 2017 tarihine erteledi.