Adana’nın Aladağ ilçesinde geçen hafta şelaleye düşen oğlunu kurtarmak isterken kaybolan babanın cesedini, Jandarma Genel Komutanlığı’ndan gelen özel ekip buldu.
Edinilen bilgiye göre olay, 17 Eylül Cumartesi günü Aladağ ilçesine bağlı Küp Mahallesi’nde meydana geldi. Semih Cemil Kızılkoca (37), eşi ve iki çocuğunu alarak Yumurtalık’ın Sugözü Mahallesi’nden Kapuzbaşı Şelaleri’ne piknik yapmaya gitti. Aile sabahleyin geldiği alanda bir süre piknik yaptı. Öğleden sonra 7 yaşındaki Emir Kızılkoca şelale kenarında oynayıp ayağını suya sokarken dengesini kaybedip düştü. Bunu gören baba Kızılkoca hemen şelaleye atladı. Oğlunu kurtarmaya çalışan baba da suda girdap olduğu için oğluyla birlikte kayboldu. Hemen etraftaki vatandaşlar yetkililerden yardım istedi. Olay yerine kısa sürede gelen arama kurtarma ekibi ve dalgıçlar şelaleye girerek arama başlattı. Yapılan aramada Emir Kızılkoca’nın cansız bedenine ulaşıldı. Kızılkoca’nın cesedi otopsi için adli tıp kurumu morguna getirildi. Oğul Kızılkoca’nın cenazesi otopsinin ardından alınarak Sugözü Mahallesi’nde toprağa verildi. Öbür taraftan babanın aranmasına devam edildi. Tüm ekipler arama kurtarma çalışması için seferber edildi. Ancak çalışmaya Cankur ve AFAD ekipleri de katılmasına rağmen baba bir türlü bulunamadı.
Bunun üzerine Adana Jandarma İl Komutanı Jandarma Albay Fatih Yılmaz, babanın bulunup ailenin acısının biraz olsun dindirilmesi için Jandarma Genel Komutanlığı ile irtibata geçti. Yılmaz’ın yaptığı girişimle Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki Jandarma Arama Kurtarma Sualtı ekibi Adana’ya getirildi. Bu ekip babanın kaybolduğu bölgeye giderek çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonucunda yaklaşık 10 kişiden oluşan ekip babanın cansız bedenine olay yerinin uzağında ulaştı. Ekip, cesedi buradan çıkartıp cenaze aracına götürdü. Semih Cemil Kızılkoca’nın cenazesi daha sonra otopsi yapılması için adli tıp kurumu morguna götürüldü. Kızılkoca’nın cenazesi otopsinin ardından aileye teslim edildi. Aile babanın cenazesini Sugözü Mahallesi mezarlığında toprağa verdi.