Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Narko-Metruk" uygulaması kapsamında, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş, Terör, Narkotik, Kaçakçılık Organize, Mali Şube, Özel Harekât polislerinin katıldığı operasyon, 5 ilçede gerçekleştirildi.

Uygulamalarda 24 ekibin destek verdiği denetlemelere 117 personel ve denetimlerde özel eğitimli narkotik ve patlayıcıya duyarlı 2 dedektör köpek katılırken, 30 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusu yapıldı. 69 adet farklı yerlerde bulunan metruk yer kontrol edildi. Uygulama kapsamında haklarında arama kararı bulunan 1 kişi ise yakalandı. Denetimlerde yapılan aramalarda 1 gr bonzai, 2 gr esrar maddesi ve 40 adet extacy hapa el konularak, 3 şahsa kanunun 191 maddesi kapsamında işlem yapıldı.

“Denetim ve uygulamalar devam edecek”

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için başlatılan denetim ve uygulamalarımıza bundan sonraki süreçte de devam edileceği ve halkımızın da güvenlik güçlerine gerekli desteği vererek gördükleri aksaklıkları bizlere bildirmek suretiyle el ele bu sorunların aşılmasına yardımcı olacaklarına gönülden inanıyoruz denildi.