Bangladeş’ten Eskişehir’e üniversite okumak için gelen yabancı uyruklu öğrencinin yol parası vermemek için kullandığı bisiklet, kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı.

Alınan bilgiye göre, Arifiye Mahallesi Yalbı Sokak üzerine bisikletini kilitleyen Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi 2’inci sınıf öğrencisi Moshiur Rahman, yaklaşık 30 dakika sonra bisikletinin yerinde olmadığını gördü. Bisikletinin çalındığını anlayan öğrenci, çevrede bulunan vatandaşların yardımıyla polis ekiplerine bildirdi. Bisikletin bulunduğu alanda bir işletmenin güvenlik kamerasının hırsızı görüntülediği tespit edildi. Polis ekipleri, güvenlik kameralarından belirlenen şüpheliyi ve yabancı uyruklu öğrencinin bisikletini bulmak için çalışma başlattı.

Maddi durumu iyi olmadığı için gene yabancı uyruklu bir öğrenci arkadaşından bisikleti emanet aldığını anlatan Moshiur Rahman, “Sabah saatlerinde geldiğim bisikletimi bıraktıktan yaklaşık 30 dakika sonra yerinde olmadığını gördüm. Şehir merkezinde yol parası vermemek için mecbur bisiklet kullanıyordum. Emanet olduğu için şimdi mecburen maddi sıkıntımın içinde bir de arkadaşıma bisiklet almam gerekecek. Umarım polis ekipleri kısa sürede bulurlar. Güvenlik kamerasında zaten görüntüsü mevcut” dedi.