Ankara’da sekiz katlı bir apartmanın çatı katı, çıkan yangın sonucu alevlere teslim oldu. İtfaiye, yangını güçlükle kontrol altına aldı.

Olay, öğle saatlerinde Mamak ilçesi Durali Alıç Mahallesi 976 Sokak'ta meydana geldi. 8 katlı binanın çatı katında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar durumu itfaiyeye bildirdi. Bu sırada alevler tüm çatı katını sardı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye erleri yangına müdahale etti. Bir ip yardımıyla itfaiye hortumu çatı katına çekildi. Ancak alevlerin lodosun etkisiyle şiddetini artırması üzerine takviye itfaiye araçları sevk edildi. Apartmanda oturan vatandaşlar da çatı katında ekiplere yardımcı oldu. Takviye ekiplerin gelmesiyle yangına dört bir yandan müdahale edildi. Yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından yangın kontrol altına alındı. Ölen ya da yaralananın olmazken binada maddi hasar meydana geldi.

Bir görgü tanığı, yangının şöminede yakılan ateş sonucu çıktığını iddia etti. Yangına müdahale etmek istediklerini ancak yangın tertibatının çalışmadığını savunan vatandaş, insanlara bu şekilde oturma izni verilmesine tepki gösterdi. Görgü tanığı itfaiyenin ilk etapta iki küçük araçla gelmesine anlam veremediğini anlattı.

Çatıdan yükselen dumanları fark edip, itfaiyeyi aradığını söyleyen Sultan Özkan ise lodosun etkisiyle yangının büyüdüğünü söyledi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.