Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı, Samsun’un Çarşamba ilçesinde Azeri kadına “kezzaplı saldırı” olayıyla ilgili açıklama yaptı.

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, “07 Ekim 2017 tarihinde ulusal yayın yapan bazı kanalların haber programlarında ve haber sitelerinde ‘tecavüz etmek istediği Azeri uyruklu kadını kezzapla yaktı, serbest bırakıldı’, ‘kezzapla kadın yaktı serbest kaldı’ şeklinde yapılan ve gerçeği yansıtmayan haberler üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla olayla ilgili basın açıklaması yapılması gerekli görülmüştür. Azeri uyruklu bir kadın olan mağdur A.İ. vücudunun muhtelif yerlerinde, ‘hayati tehlike oluşturmayacak’ şekildeki yanıklar bulunması sebebiyle, 28 Eylül 2017 tarihinde saat 02.00 sıralarında Çarşamba Devlet Hastanesi Acil Servisine getirilmiş, ilk tıbbi müdahalesinin ardından ve olayla ilgili ifadesi alınamadan Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir. İlk adli raporlarında mağdurun yaralanmasının ne şekilde meydana geldiğine ilişkin bir tespit de bulunmamaktadır. Bu sebeple, Cumhuriyet Başsavcılığımıza ilk intikalinde olayın nasıl ve ne şekilde meydana geldiği hususunun tespiti mümkün olmamıştır” denildi.

“ ‘Kasten silahla yaralama ve nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs’ suçlarından tutuklanmış”

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Olayın kolluk görevlileri tarafından Cumhuriyet Başsavcılığımıza haber verilmesinden sonra, günün nöbetçi savcısı tarafından olayın netliğe kavuşturulması amacıyla mağdurun ve tanıkların ifadelerine başvurulması ve sair soruşturma işlemlerinin ifası talimatı verilmiştir. Bu talimatlara istinaden, hastanede tedavi altında olması sebebiyle 07 Ekim 2017 tarihinde mağdur A.İ.’nin beyanı temin edilebilmiştir. Mağdur ve tanık beyanlarının alınmasının ardından netliğe kavuşturulması mümkün olan soruşturmaya konu eylemin vahim niteliği, toplanan deliller ve isnat edilen suçlar için Türk Ceza Kanunu’nda öngörülen ceza miktarı dikkate alınarak, Cumhuriyet Başsavcılığımızca şüpheli R.P. hakkında derhal arama, elkoyma ve gözaltına alma talimatı verilmiş, 08 Ekim 2017 günü adli işlemlerin tamamlanmasından sonra şüpheli R.P. ‘kasten silahla yaralama ve nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs’ suçlarından tutuklanması istemiyle sevk edildiği Çarşamba Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmıştır. Şüphelinin daha önceden gözaltına alınıp, mahkeme tarafından serbest bırakıldığı yönündeki iddia gerçeği yansıtmamaktadır. Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından, her türlü şiddete ve özellikle kadına yönelik olarak gerçekleştirilen şiddet eylemlerine karşı, adli yönden etkin ve kararlı bir şekilde mücadele edilmektedir.”