İzmir’in Çeşme ilçesinde, 100 paket halindeki 110 kiloluk esrar maddesi ile ilgili yakalanan üç kişi tutuklandı.

Çeşme ilçesinde, bir ihbarı değerlendiren sahil güvenlik ekipleri, Dalyan Mahallesindeki Hacettepe Koyunda bağlı 3 metrelik bir polyester teknede arama yapmıştı. Uyuşturucu maddelerin bulunduğu polyester tekne, Dalyan Sahil Güvenlik Komutanlığı önüne çekilerek uyuşturucu dolu çantalar dışarı çıkartılmıştı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Çeşme Grup Amirliği ekipleri de olay yerine gelerek uyuşturucu maddeler ve tekne üzerinde inceleme yapmış, 110 kilo ağırlığındaki 100 paket esrar maddesi, KOM ekiplerince Grup Amirliğine taşınmıştı.

Çeşme Emniyet Müdürlüğü ve KOM’a bağlı narkotik ekipleri, olayla ilgisi olduğu şüphesiyle Hacettepe Koyunda taksiye binerek kaçmaya çalışan M.Ş. adlı bir şahsı gözaltına almıştı. Zanlı yapılan sorgusunun ardından 11 Ağustos Cuma günü Çeşme Adliyesine sevk edildi ve ardından da tutuklandı.

2 zanlı daha kaçmak üzereyken yakalandı

Soruşturmayı derinleştirerek sürdüren KOM ekipleri, olaydan beş gün sonra, uyuşturucu maddelerin bulunduğu 3 metrelik polyester teknenin kaptanı olduğu ileri sürülen O.D. ve suç ortağı Ş.A. adlı zanlıları, İzmir’de yaptıkları bir operasyonla kaçmak üzereyken yakaladı. İki zanlı sorguları yapılmak üzere Çeşme’ye getirildi. Zanlılar, yapılan sorgularının ardından Çeşme Adliyesine sevk edildiler. Geç saatlere kadar süren yargılama sonunda iki zanlı da tutuklanarak ceza evine gönderildi.