Balıkesir’in Manyas ilçesine bağlı kırsal Haydar mahallesinde, 36 yaşındaki Özlem Çağlar geçirdiği cinnet sonrası öz kızı Sinem Sözen’i öldürdü.
Manyas’ın Haydar Mahallesinde meydana gelen olayda, ikinci eşinden de ayrıldığı ve psikolojik sorunları olduğu öğrenilen 36 yaşındaki Özlem Çağlar yatakta uyuyan ve ilk evliliğinden olan kızı 17 yaşındaki Sinem Sözen’i silahla öldürdü.
Edinilen bilgiye göre iki evlilik yapan ve ilk evliliğinden bir kızı, ikinci evliliğinden ise 5 buçuk yaşında bir oğlu olan Özlem Çağlar, altı ay önce ikinci eşinden de boşanarak çocukları ile birlikte Manyas’ın kırsal Haydar Mahallesindeki babası Mustafa Çağlar’ın yanına yerleştiği öğrenildi.
Bu akşam saatlerinde cinnet geçiren anne Özlem Çağlar, lise mezunu olan  16 yaşındaki kızı Sinem Sözen’i av tüfeği ile yatağında uyurken öldürdü. Silah sesini duyan baba Mustafa Çağlar odaya girince korkunç manzarayla karşılaştı. Başından vurulan kızın olay yerinde öldüğü anlaşıldı. Baba Mustafa Çağlar’ın olayı Jandarmaya bildirmesi üzerine, olay yerine gelen ekiplere "O’nu kaldırın, o işe gidecekti" diyerek sayıkladığı belirtilirken, Özlem Çağlar’ın ise bir aydır çevresine intihar edeceğini söylediği öğrenildi.
Olayla ilgili olarak Manyas Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatılırken, talihsiz kızın cansız bedeni otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderildi.