Diyarbakır’da 5 yıl önce engelli kadına cinsel istismarda bulunan şahsı, olay yerinde düşürdüğü kol saati ve işlediği hırsızlık suçu ele verdi. Şahıs, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Kayapınar ilçesinde ailesiyle birlikte yaşayan bedensel engelli D.Y. (37) adlı kadın, 24 Mayıs 2012’de evlerine giren kimliği belirsiz bir şahsın cinsel istismarına uğradı. Durumun bildirilmesi üzerine gelen polis, olay yerinde incelemelerde bulunarak delil topladı. Polis, şahsın kaçarken düşürdüğü kol saatini de incelemeye aldı.

Polis olayla ilgili çalışmalarını sürdürürken, 27 Ağustos 2012’de ise, merkez Bağlar ilçesindeki bir evde hırsızlık olayı meydana geldi. Burada da olay yeri incelemesi yapan polis, elde ettiği delilleri karşılaştırma için veri bankasına yükledi. Yapılan karşılaşmada, şahsın cinsel istismar olayında düşürdüğü kol saati üzerinden alınan DNA örneği ile hırsızlık olayındaki verilerin birbiriyle uyumlu olduğu tespit edildi. Buradan yola çıkan ve araştırmalarını derinleştiren polis, şahsın 19 yaşındaki Berat E. olduğunu belirledi.

Bunun üzerine Berat E. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şahıs, 13 Ekim 2016’da yakalandı. Savcılık talebi üzerine Berat E.’den DNA için kan örneği alınırken, karşılaştırmada kol saati üzerindeki DNA örneği ile olay yerindeki vücut sıvılarının şahsa ait olduğu kanıtlandı. Elde edilen deliller üzerine Berat E. hakkında, “nitelikli cinsel saldırı”, “konut dokunulmazlığını ihlal”, ve “bedenen kendini savunamayacak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından 42 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanarak, 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Mahkeme sanığın, “cinsel saldırı”, “gece konut dokunulmazlığını ihlal” ve “bedenen kendini savunamayacak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından 25 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.