Zonguldak’ta kuzeni ile girdiği denizde kaybolan 17 yaşındaki genci üçüncü günde arama çalışmaları devam ediyor. Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı dalgıç ekibi de sabah saatlerinde dalış yaparak arama çalışmalarını sürdürdü.

Edinilen bilgiye göre, Kars’ta yaşayan 17 yaşındaki Şahin Ölmez, inşaatta çalışmak üzere geldiği Zonguldak’ta yakınları ile birlikte sıcak havayı fırsat bilip denize geldi. Kapuz Caddesi Uzunkum mevkisinde kendisi ile aynı yaşta olan kuzeni Fırat Altun ile birlikte dev dalgalar arasında denize giren talihsiz genç denizde çırpınmaya başladı. Yüzme bilmeyen genç, bir süre sonra gözden kayboldu. Kuzeni Fırat Altun ise plajdaki bir vatandaş tarafından kıyıya çekildi. Olayın üçüncü gününde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri de zodyak botunun yanı sıra sahil güvenlik botuyla arama çalışmalarını denizden sürdürdü. Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı dalgıçlar sabah erken saatlerinden itibaren dalış yaparak arama çalışmalarına destek verdi. Ölmez’in Ankara’da yaşayan amcası Bülent Ölmez, "Ben Ankara’da çalışıyordum. Yakın akrabamız telefon açtı. Boğulduğu haberini verdi. İlk başta inanmak istemedim. Ama gerçek. Bir tek umut Allah. Tek üzüldüğüm konu annesi ve kız kardeşi zor ayakta duruyor. Allah onlara sabır versin. Şahin burada inşaat mantolama işi yapıyordu. İki günlük iş boşluğu varken serinlemek için denize girmiş. Yaşı da küçük olduğu için neyin ne olduğunu bilmeden denize girmiş. Bizim o tarafın insanları yüzme bilmiyor" diye konuştu.

Öte yandan Kızılay ekipleri de bölgeye çadır kurarak bekleyişlerini sürdürenlere çeşitli ikramlarda bulundu. AFAD ekipleri karadan dürbün ile arama çalışmalarına destek veriyor.