İstanbul’un da aralarında olduğu 8 ilde alkollü içki fabrikalarına yönelik 20 farklı şarap firmasına vergi kaçakçılığı kapsamında eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgilere göre, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü, daha önce satılmış şarap şişelerinde kullanılan bandrollü kapüşonların, yeni şarap şişelere takılarak satış yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Alkol üreten firmaların bu yöntemle devletten milyonlarca liralık vergi kaçırdığını tespit eden polis, İstanbul başta olmak üzere Ankara, Tekirdağ, Kırıkkkale, Zonguldak, Nevşehir, Balıkesir ve Aydın’da 20 farklı şarap firmasına eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. 8 ilde 26 ayrı adresteki şarap fabrikalarına gerçekleştirilen operasyonda, alkollü içkilerin üzerlerinde bulunan mantar tapayı kapatan kep ya da kapüşon olarak tabir edilen folyo kaplamanın uzun ve gevşek tutularak bandrollerin şişeye yapıştırılmadığını tespit eden polis, bu yolla keplerin üzerine yapıştırılan TAPDK bandrollü kep ve kapüşonların tekrar piyasadan geri toplatılıp defalarca kullanıldığını ortaya çıkardı. Yapılan hileli kullanımla devletin vergi kaybına uğratıldığını ortaya çıkaran İstanbul polisi, piyasaya sürmek üzere hazırlanan binlerce şişe şaraba el koydu.

İstanbul polisi, 2 Ağustos tarihinde de yine alkollü içki fabrikalarına yönelik 9 ilde 55 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirmiş, aynı yöntemlerle devletin vergi kaybına uğratıldığını ortaya çıkarmıştı. Düzenlenen vergi kaçakçılığı operasyonunda 55 kişi gözaltına alınmıştı.