Edirne’de hakkında ‘yakalama kararı’ bulunduğu tespit edilen 2 PKK’lı terörist tutuklandı. Teröristlerden biri Kapıkule’den ülkeye giriş yaparken yakalanırken, diğeri ise Bulgaristan polisi tarafından Türkiye’ye iade edildi.
Edinilen bilgiye göre, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş yapmak isteyen bir otobüs içerisinde bulunan ve yapılan kontrollerde hakkında ‘yakalama kararı’ bulunduğu tespit edilen Deniz Akgündoğdu isimli terörist ‘Terör örgütüne üye olmak’ gerekçesiyle polis ekiplerince gözaltına alındı. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince ilk sorgusu yapılan şahsın Hollanda’da yaşadığı ve Belçika vatandaşı olduğu öğrenildi. Terörist, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine konuldu.
9 yıl Kuzey Irak’ta faaliyetlerin ardından Bulgaristan’a kaçmış
Almanya’da yaşarken PKK’ya katılan ve 9 yıl Kuzey Irak’ta terörist eylemlere katıldığı öğrenilen Ulaş Kısa isimli PKK’lının ise DAEŞ saldırılarından dolayı bir süre yasa dışı yollarla Bulgaristan’a kaçtığı ve orada yapılan kontrollerde Bulgar polisi tarafından yakalandığı ve hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi. Terörist Ulaş Kısa’nın Bulgaristan’daki 3 aylık hapis cezasının ardından Bulgar polisi tarafından dün Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye iadesinin gerçekleştirildiği belirtildi. Her iki PKK terör örgütü üyesi de çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.