Elazığ’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanan 4 eski polise 24 yıl 12 ay hapis cezası verildi.

Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kanun Hükmündeki Kararname ile mesleklerinden ihraç edilen polisler A.B., F.C., A.D., ve Y.E.’nın yargılanması yapıldı. Duruşmaya sanık ve avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti terör örgütünün gizli haberleşme ağı ‘Bylock’u kullandıkları yönündeki iddiaları sanıklara sordu. Sanıklardan A.D. "ByLock" kullanmadım zaten benim telefonum o zamanlar akıllı telefon değildi. Ben bu örgütün üyesi değil mağduruyum" diyerek kendini savundu.Diğer sanıklarda haklarındaki iddiaları kabul etmeyerek tahliyelerini istedi.

Savcı ise esasa ilişkin mütalaasında sanıkların FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmaları nedeniyle cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatlarının savunmasının ardından mahkeme heyeti, 4 sanığa ayrı ayrı 6 yıl 3’er ay olmak üzere toplam 24 yıl 12 ay hapis cezası verdiğini açıkladı.