Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasında Erzincan’daki 17’si tutuklu 44 sanığın yargılanmasına başlandı.

Edinilen bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilişkili oldukları öne sürülen ve dönemin eski 59. Topçu Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yüksel Gönültaş ile 17’si tutuklu 44 sanığın yargılanmasına başlandı.

Erzincan Polis Meslek Yüksekokulu’nda (POMEM) oluşturulan duruşma salonunda Erzincan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan eski Tuğgeneral Yüksel Gönültaş, eski tabur komutanları Evren Karagülle, Uğur Ergüven, Ertuğrul Gökbulut ile askeri personellerden Murat Uz, Emin Ertuğrul, İbrahim Veske, Muhammet Uğur, Mustafa Hanay, Mehmet Kök, İsmail Hakkı Kartal, Ünal Korkem, Gürkan Serteser, Talha Güven, Ahmet Miraç Ok, Halil Fevzi Çetin ile tutuksuz 27 sanık, avukatları ile yakınları hazır bulundu.

Öte yandan duruşmaya, Hasan Coşgun isimli tutuklu sanığın Sincan L Tipi Ceza İnfaz Kurumu’ndan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı öğrenildi.

Güvenlik güçlerinin duruşma nedeniyle Erzincan Polis Meslek Yüksekokulu (POMEM) içerisinde ve çevresinde güvenlik önlemi aldıkları görüldü.