Eski TRT Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Koyuncu, FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla yargılandığı davada 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Eski TRT Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Koyuncu’nun görevi esnasında FETÖ mensuplarını kuruma yerleştirdiği iddiası ile hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan açılan davanın beşinci celsesi görüldü. Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına tutuksuz sanık Koyuncu, avukatı ve yakınları katıldı.

Davanın bugünkü celsesinde FETÖ’den ihraç edilen eski TRT Haber Daire Başkanı Ahmet Çavuşoğlu, Koyuncu’nun lehine tanık olarak dinlenildi. 2008-2013 yılları arasında TRT’de haber daire başkanı olarak görev yaptığını anlatan Çavuşoğlu, "Ahmet Koyuncu’yu atandıktan sonra tanıdım. Kendisini çalışkan, dürüst, her şeyi ile devletinin ve milletinin menfaatini koruyan birisi olarak bilirim. FETÖ terör örgütü ile bağlantısı yoktur" dedi.

Çavuşoğlu, haber daire başkanının direkt genel müdüre bağlı olarak çalıştığını belirterek, "TRT Haber, TRT Türk ve TRT Spor’daki personeli genel müdür istemiştir, biz de atamasını yapmak üzere personele yönlendirmişizdir. Ahmet Bey de personel daire başkanlığından sorumlu olduğu için onun da imzası vardır. Kendisinin bu yönde bizzat talimatı yoktur, atamalar bizzat genel müdürün emri ile olur" ifadelerini kullandı.

Tanık ifadesinin ardından söz hakkı verilen duruşma savcısı, önceki mütalaasını tekrar ettiklerini belirtti. Son sözü sorulan Koyuncu ise, "Hep devletime bağlı oldum, beraatimi istiyorum" dedi.

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme, Koyuncu’ya "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan önce 6 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Ardından arttırıma giden mahkeme, cezayı 9 yıl 9 aya çıkardı. Sanığın duruşmadaki davranışlarından dolayı iyi hal indirimine giden mahkeme, Koyuncu’nun 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Mahkeme, hükümle birlikte sanığın tahliyesine karar verdi. Cezanın Yargıtayda onanması halinde Koyuncu cezaevine girecek.