Osmaniye’de, Suriye’den evlenme vaadiyle getirdiği kadını başkalarıyla evlendirerek, onları dolandıran şahıs tutuklandı.
Alınan bilgiye göre, Osmaniye’de F.C. (36) isimli şahıs, aracılar vasıtasıyla Halep’ten evlenme vaadiyle Türkiye’ye getirttiği Kevser D. ile dini nikah kıyarak evlendi. Bir süre sonra F.C., Suriyeli kadını, H.C. (59) adlı kişi ile evlendirdi.
İddiaya göre Kevser D. ile H.C.’nin evlenmelerine aracılık yapan F.C., kadının yakınlarının 3 bin lira, bir çift altın küpe, yüzük ve telefon istediklerini söyleyerek, H.C.’den bunları aldı. Kevser D. evlendikten 4 gün sonra hastaneye gitme bahanesiyle evden ayrıldı. Eve geri dönmeyince H.C. durumu polise haber verdi. Polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu F.C. ve Suriye uyruklu olan M.S. (59) ve A.K. (50) gözaltına alındı.
Emniyette yapılan işlemlerinin tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edilen F.C.’nin dolandırıcılık suçundan tutuklandığı, Suriye uyruklu M.S. ve A.K.’nin ise sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi yetkililerine teslim edildiği öğrenildi.