Düzce’de yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Eda Eğitim Kurumlarına bağlı olan okullarda öğretmenlik yapan 29 sanığın yer aldığı davada bazı sanıklar, "Bylock" kullanmalarının sebebini hadis ve ilmi sözler paylaşılması olduğunu ileri sürdü.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Düzce’de faaliyet gösteren Eda Eğitim Kurumları adı altında Fatih Koleji başta olmak üzere Eda Eğitime bağlı olan okul, dershane ve yurtlarda öğretmenlik yapan 9’u tutuklu, 5’i firari 29 sanık hakkındaki dava 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başladı. Başsavcılık iddianamesinde sanıkların örgütün haberleşme sistemi olan "Bylock" kullandıkları, örgüte maddi destek sağladıkları ve örgüt üyesi oldukları yönünde bilgiler yer alıyor.

Bazı sanıklar yaptıkları savunmada "Bylock" kullandıklarını itiraf ederken, bazı sanıklar ise hiçbir şekilde "Bylock" kullanmadıklarını öne sürdü. Bazı sanıklar "Bylock" kullanmalarının sebebini hadis ve ilmi sözler paylaşılması olduğunu iddia ederken, bazı sanıklar ise IP çakışması nedeniyle kendilerinde "Bylock" olduğunu ileri sürdü. Sanıkların tamamı ise örgüt üyesi olmadıklarını iddia etti. Mahkeme heyeti sanıkların tamamını dinlemek için mahkemeye bir süre ara verdi.

Dava, 10 Eylül 2017 tarihinde devam edecek.