Kocaeli’de TSK içerisindeki FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik son operasyonlarda gözaltına alınan 29 askerden tutuklanan 11’inin, TSK içinde kripto olarak kalmak için örgütün haberleşme programı Bylock’u kullanmadıkları ancak örgütün mahrem abileri ile ciddi irtibatları olduğu belirlendi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ/PDY’nin TSK yapılanmasına yönelik başlattığı soruşturmada 26’sı aktif TSK’da görevli, 1’i istifa etmiş ve 2’si de açıkta olan 29 asker ile 3 sivil için yakalama kararı çıkartmıştı. Kararın ardından Kocaeli merkezli İstanbul, Van, İzmir, Ankara, Bursa, Yalova ve Muğla’da Terörle Mücadele ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda daha önce 29’u asker 30 kişi yakalanmıştı. Yakalananlar arasında Kocaeli adliyesine sevk edilen 11 astsubay hakkında yapılan incelemede ise örgütün haberleşme programı Bylock’u kullanmadıkları tespit edildi. Bunun üzerine başlatılan derinlemesine incelemede ise 11 astsubayın TSK içerisinde kendilerini gizlemek için Bylock kullanmadıkları ve örgütün mahrem abileri ile ciddi irtibatları olduğu belirlendi.

TSK içindeki kripto astsubayları görüşmeleri el verdi

Tutuklanan askerlerin, askeri okul sınavlarına FETÖ/PDY’nin mahrem imanları tarafından hazırlandıkları, sınavları kazandıktan sonra sürekli gizlilik içerisinde mahrem imamlar ile görüştükleri ve mezun olup göreve başladıkları esnada bulundukları ilde yine kendilerinden sorumlu mahrem imamlarla örgütün evlerinde buluşup toplantı düzenlediklerine tespit edildi. Bu bilgiler doğrultusunda tutuklanan askerlerin TSK içinde kendilerini gizlemek için kripto vaziyette örgütün Bylock ve benzeri iletişim sistemlerini hiç kullanmadıkları anlaşıldı.