Gaziantep’te Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında 15 yıla kadar hapis cezası istenen eski Kaymakam Bekir Cansız’a tahliye çıkmadı.

9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen Kastamonu’nun Pınarbaşı eski Kaymakamı Bekir Cansız, hakim karşısına çıktı. Diyarbakır’dan Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan sanık Cansız, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Örgütün şifreli haberleşme programı olan "ByLock"u kullanmadığını söyleyen sanık Cansız, programın yüklü olduğu telefonu ise bir lokantacıya sattığını dile getirdi. Mahkeme Başkanı’nın telefonu ne zaman sattığını sorması üzerine ise sanık, 2015 yılında telefonu sattığını ifade etti.

Başkan Çolak bu kez tespit tutanağında ise programı iki hattan kullandığını, bunlardan birinde 340 diğerinde 2 bin 694 kez giriş yapıldığını, cihazın 2014’te Ankara Kızılay’da ve sonrasında farklı yerlerde sinyal verdiği yönünde ifadelerin yer aldığını kaydetti. Programı kullanmadığını tekrarlayan sanık, telefona ezan vakti veya sözlük indirdiğini belirterek, çakışma ya da karışıklık olabileceğini söyledi.

Mahkeme heyeti, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan sanığın "ByLock" yazışmalarının talep edilmesine ve tutukluluğunun devamına karar verdi.