Aydın’da yürütülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında aralarında birçok ünlü iş adamı ve bürokratın da bulunduğu 64 sanıklı çatı yapılanması davasında verilen ara kararla 14 sanık tahliye edildi.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından iddianamesi kabul edilen örgütün Aydın’daki çatı yapılanmasının ifade işlemleri tamamlandı. Aydın Gençlik Merkezi Şehit Fethi Sekin Tiyatro ve Konferans Salonu’nda 37’si tutuklu 64 sanıklı davanın ilk duruşmasında 5’inci celsenin sonunda ara karar açıklandı. Mahkeme Başkanı Mustafa Ümit, tutuklu ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan sanıklar ve sanıkların avukatlarının hazır bulunduğu duruşma salonunda verilen ara kararı sanıkların yüzüne okudu.

Açıklanan ara karar doğrultusunda soruşturma kapsamında itirafçı olan ve Etkin Pişmanlık Yasasından yararlanan iş adamları Mustafa A. ve Abdülkerim T. ile tutuklu kaldıkları süre, mevcut delil ve sağlık durumları değerlendirilen sanıklar Adnan A., Arif K., Avni K., Aysun K., Haluk A., İbrahim Hilmi M., Mahir K., Mehmet B., Mehmet Y., Ömer Faruk T., Recep B. ve Salih Y.’nin tahliyesine, diğer 23 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

FETÖ’nün Aydın çatı yapılanmasının yargılandığı dava 30 Ekim 2017 tarihine ertelendi.