Antalya’nın Serik İlçesi Belek turizm merkezindeki Belek Beach Park içinde faaliyet gösteren bir restoranda 700 TL tutan hesap yüzünden çıktığı iddia edilen kavgada dövülerek öldürülen taksici Yahya Zağlı’nın ailesi perişan durumda. Gözü yaşlı eşi Yulduz Zağlı ve Baba Ahmet Zağlı, katil zanlılarının bir an önce bulunmasını istiyor.

Taksici esnafı Yahya Zağlı, üç gün önce eşi ve arkadaşlarıyla çatı restorana gittiği, hesabın yüksek geldiği gerekçesiyle garsonla tartışan Zağlı’nın, işletme sahibiyle görüşmek istediği ancak garsonların aşırı tepkisiyle karlılaşmıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine iddiaya göre görevliler Zağlı’ya saldırmış ve döverek ölümüne sebep olduktan sonra kaçmışlardı. Tartışmayı öğrenerek olay yerine gelen taksici meslektaşı Veli Demir, hesap yüzünden tartışma çıktığını ve olayın büyümemesi için uğraştığını belirtmiş kendisi de yaralanmıştı.

Acılı eş: "Hesap konusu çözülmüştü"

Yahya Zağlı’nın gözü yaşlı eşi Yulduz Zağlı, hesap sorunu olmadığını savunarak yaşadıklarını anlattı. Yulduz Zağlı, “Keşke ben olsaydım yanında. Bana eve git dedi eve yolladı beni. Sonrası hiçbir şey bilmiyorum. Bende tamam dedim saat 1’de aradı ondan sonra aramadı ben de uyudum. Saat 5’e doğru kardeşi aradı ,eşimin hastanede olduğunu ve gelip beni alacağını söyledi. Orada zabıtada vardı hesap konusu çözülmüştü. Orada her şey çözülmüştü zabıtalarda vardı nereye gitti o zabıtalar. İki tane zabıta arabası vardı o kavgada emniyet gelip bana bir şey sormadı. Kavgadan sonra beni gönderdi olay çözüldü. Herkes gitmişti. Arabaya bindi geliyordu beni gönderdi sonradan. Sonra ne yaşandı bilmiyorum. Onlar cezalarını çekecekler arkaları olsa da cezasını çekecekler. Herkes cezasını çekecek. Onların bulunmasını cezasını çekmesini istiyorum." dedi.

"Benim çocuğum kimseyi incitmezdi"

Oğlunun ardından gözyaşı döken acılı Baba Ahmet Zağlı da hesap konusunun sorun olmadığına iddia etti. Zağlı, " Benim oğlum hesabını ödemiş. Sonra 8-10 kişi üstüne çullanmış. İşyeri sahibi mi nedir madde bağımlılarını çağırmış. Kulağıma gelenler hep böyle. Benim çocuğum kimsenin tavuğuna kışt demez şuradan birisi bir yere gidecek olsa nereye gidiyorsan götüreyim der para almadan götürür. Kimseyi incitmez. Oranın jandarması polisi her şeyi dibinde en iyi şekilde her şeyi onlar bilecekler neden bakmıyorlar? Onları bir an evvel yakalasınlar. Ömür boyu çıkmasını istemiyorum. Benim başıma geldi kimselerin başına böyle bir şey gelmesin. Ayakta duracak halim kalmadı evimin direği gibiydi” diye konuştu.

Öte yandan Yahya Zağlı’ya saldıran 4 restoran çalışanı ile madde bağımlısı oldukları iddia edilen çok sayıda zanlı kayıplara karışırken arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.