Mersin polisi, ATM önlerinde güvenli internet ve ATM dolandırıcılığına karşı vatandaşlara broşürler dağıtarak, bilgilendirme yaptı.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son dönemde artan internet ve ATM dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyardı. Özellikle ATM’lerin ve yoğun insanın olduğu bölgede broşür dağıtan polisler, tek tek de vatandaşları bilgilendirdi. En çok uygulanan e-hırsızlık yöntemlerini vatandaşa anlatan polisler, özellikle basit parolalar, sosyal ağ yönetmeleri, şifresiz wifi ağları, virüs ve programların dolandırıcılıkta kullanıldığını ifade ettiler. Banka ve finans kuruluşlarının internet bankacılığı ile ilgili olarak e-posta ile herhangi bir bilgi talep etmediklerini kaydeden polis, "Kişisel bilgilerinizi güncelleme amaçlı gelen e-postalara itibar etmeyiniz. E-posta ile gelen dosyalara devamlı şüphe ile yaklaşın. Birçok kişinin kullandığı bilgisayarlarda şifre, banka ve kredi kartı bilgilerini kullanırken dikkatli olunuz. Kablosuz ağınızı ve internet bağlantınızı paylaştığınızda işlenecek herhangi bir bilişim suçuna yer sağladığınızı ve bundan dolayı başınızın ağrıyacağını unutmayınız. Önemli verilerinizi mutlaka yedeğini alın ve farklı bir ortamda saklayınız. İnternete yüklenen fotoğraflara güvenmeyiniz. Çocuğunuza özel bilgilerini sosyal paylaşım siteleri gibi herkese açık ortamlarda paylaşmaması gerektiğini öğretiniz. Size bedava ürün, hizmet veya ödül vaat eden mesajlardan ve sitelerden uzak durunuz. Bilgisayarda antivirüs, güvenlik yazılımları yüklü ve güncel olmasına dikkat edin. Güvenli olmayan sitelerden alışveriş yapmadan önce site ile ilgili ön araştırma yapmanız faydanıza olacaktır. İntirnet üzerinden oynanan oyunların büyük bir kısmı kullanıcıyı bağımlı yaptığı için zararlı olduğu aşikardır" ifadelerini kullandılar.

Anne ve babaları da ayrıca uyaran polisler, çocuklarını internet erişimi olan cihazlarda tek bırakmamalarını, çocuğun internet kullanımını sınırlamalarını, çocuklarına bilinçli ve güvenlik internet konusunda bilgi vermelerini istedi.