Denizli’nin Babadağ ilçesinde bulunan Osman Nuri Yılmaz Okullarını ve Hayratını Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından FETÖ’ye mali destek sağlandığı gerekçesiyle 5’i tutuklu 8 şüpheli hakkında kamu davası açıldı.
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 15 yıl önce kurulan ve Osman Nuri Yılmaz tarafından bütün mal varlığı bağışlanan derneğin Osman Nuri Yılmaz’ın ölümünden sonra amacı dışında kullanılarak mali imkanların FETÖ’ye aktarıldığının tespit edildiği bildirildi.
Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğu gerekçesiyle kapatılan Osman Nuri Yılmaz Okullarını ve Hayratını Yaptırma ve Yaşatma Derneğinde yapılan aramada suç delili olabilecek çok sayıda materyal ve doküman ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada derneğin saymanı ve aynı zamanda FETÖ’nün Babadağ sözde ilçe imamı olduğu tespit edilen şüpheli ile Denizli Valiliği İl Dernekler Müdürlüğünde memur olarak çalışan bir kişinin de dahil olduğu 5’i tutuklu toplam 8 şüpheli hakkında ikmal edilen soruşturma sonucunda FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Üyeliği suçundan Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmek üzere kamu davası açıldığı bildirildi.