Sivas’ta dün bir market zincirine ait kapalı kasa minibüsün lastiğini bıçakla keserek patlattıktan sonra aracın ön koltuğunda duran çantayı alarak kaçan hırsızlar, polis ekiplerince düzenlenen operasyonla Tokat’ta bir alışveriş merkezinin otoparkında çaldıkları parayı harcayamadan yakalandı.

Dün sabah saat 10.00 sıralarında Paşabey Mahallesi Atatürk Caddesi’nde meydana gelen olayda kentteki bir market zincirinde çalışan Serkan Karaoğlan, 58 BS 151 plakalı kapalı kasa minibüsle şubelerdeki hasılatı toplayarak, bankaya yatırmak üzere yola çıktı. Karaoğlan minibüsle, Atatürk Caddesi Kepçeli Kavşağı’ndaki trafik ışıklarında beklerken, yaklaşan bir kişi, aracın arka lastiğinin patlak olduğunu söyledi. Uyarı üzerine minibüsü yol kenarına çeken Karaoğlan, araçtan inip incelediği lastiğin bıçakla kesilerek patlatıldığını fark etti. Serkan Karaoğlan, patlak lastiği değiştirirken, bir otomobilden inen hırsız, minibüsün ön koltuğunda duran çantayı alarak araçla uzaklaştı. Çevredekilerin uyarısı üzerine minibüse binen Karaoğlan, içinde yaklaşık 71 bin lira bulunan çantanın yerinde olmadığını görünce polise haber verdi.

Aracın ön ve arka plakalarını söktüler

Hırsızların yakalanması için Sivas Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Dolandırıcılık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri çevredeki güvenlik kameralarını inceledi. Marketin şubelerden paraları nasıl topladığını bilen birinin yapmış olabileceğini de değerlendiren polis ekipleri olayda kullanılan aracın ön ve arka plakalarının söküldüğünü tespit etti. Yapılan incelemede olayda kullanılan aracın G.Y.’ye ait olduğu belirlendi. Daha sonra yapılan incelemede aracı olaydan 1 saat sonra plaka tanıma sisteminden Tokat’a gittiği tespit edildi.

Parayı harcayamadan alışveriş merkezinde yakalandılar

Tokat Hırsızlık Büro Amirliği ekipleriyle irtibat kuran Sivas Hırsızlık Dolandırıcılık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri yapılan çalışmayla şahısların aracının Tokat’taki bir alışveriş merkezinin otoparkında olduğunu belirledi. Alışveriş merkezinin otoparkına giden polis ekipleri G.Y. ve hırsızlık olayına karışan İ.Ç.’yi aracın başına geldiklerinde yakalandı. Polis ekipleri tarafından araçta yapılan aramada çalışan 71 bin lira paradan 70 bin lirası bulundu. Tokat’tan Sivas’a getirilen şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.