İstanbul’da karşılıksız çek ve senetle bir gıda firmasına hazırlattığı yüklü miktardaki "Ramazan kolileri"ni başka bir markete ‘uygun’ fiyata sattığı ileri sürülen şüpheli tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kendisini ‘iş adamı’ diye tanıtan U.Y. adlı şüphelinin, Ramazan ayı öncesinde ihtiyaç sahiplerine dağıtma bahanesi ile bir gıda firmasına hazırlattığı bin 100 adet Ramazan kolisi karşılığında verdiği 180 bin lira değerindeki çek ve senetlerin karşılıksız çıktığını tespit etti.

Sahte tüccarın yakalanması için soruşturma başlatan Mali Şube polisi, Y.’nin ayrıca Eyüp ilçesinde bir gayrimenkul ofisi açtığını, bu paravan emlak ofisinde ev satışı için birçok kişiden binlerce lira para toplayıp izini kaybettirdiğini de ortaya çıkardı.

Şüpheliyi teknik takibe alan polis, 10 gün önce düzenlenen eş zamanlı operasyonda, U.Y. ile birlikte Y.K. ve M.B.S. adlı zanlıları gözaltına aldı.

Kolileri markete indirten dolandırıcı güvenlik kamerasında

31 Temmuz Pazartesi günü gözaltına alınan zanlılar, emniyette yaklaşık 9 gün süren gözaltı süresinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk olan şüphelilerden U.Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aynı operasyon kapsamında gözaltına alınan Y.K. ve M.B.S. adlı şüpheliler ise ‘adli kontrol’ hükümlerince serbest bırakıldı.

Dini istismar ederek Ramazan kolisi hazırlatıp karşılıksız çekle bir markete satış yapan zanlı, güvenlik kamera kayıtlarına yansıdı. Kayıtlarda şüphelinin, karşılıksız çekle aldığı ve bir markete düşük fiyata sattığı Ramazan kolilerini kamyonetle marketin depo girişine getirdiği ve işçilerin yardımıyla içeri taşıdığı yer alıyor.