İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, beş operasyonda toplam 220 bin paket kaçak sigara ve 2 milyon 300 bin adet “makaron” olarak adlandırılan filtreli boş sigara kâğıdı ele geçirdi. Operasyonlarda 10 kişi gözaltına alınırken zanlılardan birinin düğün masrafları, bir diğerininse gözünü tedavi ettirebilmek için bu işi yaptığı öğrenildi.

Kaçakçılık Büro Amirliği ekipleri, doğu illerinden temin edilen yüklü miktardaki kaçak sigaranın getirileceği bilgisi üzerine harekete geçti. Beş operasyonla 220 bin paket kaçak sigara ve 2 milyon 300 bin adet makaron ele geçirildi, toplam 10 kişi gözaltına alındı. Karabağlar ilçesinde bir depoda 50 bin paket kaçak sigarayla yakalanan zanlılardan tütün ticareti yapan S.G. (22) evleneceğini, düğün masrafları sebebiyle böyle bir işe kalkıştığını ileri sürdü. Gaziantep’ten getirdiği bir kamyon kaçak sigarayla yakalanan A.P. (40) ise çocukken geçirdiği Behçet hastalığı sebebiyle yüzde 15 görebildiğini, tedavi olmak için bu yola başvurduğunu iddia etti.

Sigara kaçakçılığı yapan kişilere yönelik operasyonlarda 2012 yılında 3 milyon 850 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiği, 2013 yılının ilk dört ayı içinde ise sayının yaklaşık 1 milyon paket olduğu öğrenildi.