İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde bulunan bir elektrik trafosunda ardı ardına yaşanan patlamalar ve yangın, tüm mahallede paniğe neden oldu.

Olay, Güzelbahçe ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kentteki bir trafoda sabah saatlerinde yangın çıktı. Yangının ardından trafoda patlamalar meydana gelirken, yaşanan patlamaların ardından trafo bir anda alev topuna döndü. Bölgede evleri olan vatandaşlar sabah patlamalarla uyandı. O anlar ise amatör bir kamera tarafından kaydedildi.

Herkes balkona çıktı

Patlamanın nedenini öğrenmeye çalışan ve sese uyanan vatandaşlar balkonlara ve pencerelere çıktı. Daha sonra da yangını fark eden bazı vatandaşlar hemen durumu itfaiye ekiplerine ve yetkili elektrik dağıtım firmasına bildirdi. Bu arada bölgede elektrikler de kesildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede kontrol altına aldı.

Çevre sakinlerinden Orhan Köylüoğlu, "Ben geldiğimde yanmış bir haldeydi. Muhtemelen yüksek yüklenmeden dolayı patladı, biz de mağdur olduk; ama ekipler hemen gelip çalışmalarını yapıyor şu anda bizde bekliyoruz" dedi.

Bölgeye gelen ekipler yangının söndürülmesinin ardından kullanılamaz hale gelen trafoyu yenisiyle değiştirdi. Yanan trafonun yenisiyle değiştirilmesiyle saatler süren kesinti de sona erdi ve elektrik enerjisi bölgeye verildi.