Akçakoca’da fındık bahçelerine gitmek için patpatlarına binerek evlerinden çıkan fındık üretcileri, Cumayanı mesire alanı sapağında Jandarmanın trafik uygulamasına takıldı.

Akçakoca İlçe Jandarma Komutanlığı, karayoluna çıkan "pat pat" tabir edilen tarım araçlarına yönelik denetimlerini arttırdı. Jandarma ekipleri Arabacı, Gebekese, Koçullu, Yaylacık ve Sarıyayla köylerinin ortaklaşa kullandığı grup yolunun Cumayanı mesire alanı sapağında yaptığı denetimlerde, yolcu taşıdıklarını tespit ettiği patpat sürücülerine ceza yağdırdı. Zaman zaman jandarma görevlileriyle pat pat sürücüleri arasında gergin anların yaşandığı uygulamanın devam edeceği bildirildi.

Jandarmanın uygulamasına tepki gösteren fındık üreticileri, “Geçimimizi fındıktan sağlıyoruz. Sabah evimizden çıkıp akşam bu araçla tekrar evimize dönüyoruz. Köyde evimiz yok, başka aracımız yok ki tarlaya gidelim. Dişimizden tırnağımızdan biriktirdiğimiz ile aldığımız bu araç var. Hem kendimizi, hem topladığımız ürünü bu araçla getirip götürüyoruz" diye tepki gösterdiler.

Düzce Valiliği talimatı ile il genelinde başlatılan uygulamada, Jandarma ve polis ekipleri patpat kasasında yolcu taşıyan sürücülere yolcu minibüsleri dışında fındık işçisi taşıdığını ileri sürerek trafik güvenliğini tehlikeye düşürme, kazalara sebebiyet verme ihtimaline karşı cezai işlem uyguluyor.