İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Silivri’de eğlence merkezleri ve otellere operasyon düzenledi. Operasyonda Konsomatris olarak çalıştırılan ve fuhuşa zorlandığı tespit edilen 11 yabancı uyruklu kadın yakalandı. Yapılan sağlık kontrollerinde kadınların bazılarında Hepatit C ve AİDS taşıyıcı mikrobu tespit edildi.

Silivri’de Gümüşyaka, Değirmenköy ve Fevzipaşa mahallelerinde bulunan otel, müzikhol, kafe ve restoranlarda yabancı uyruklu kadınların konsomatris olarak çalıştırıldığı ve zorla fuhuş yaptırıldığı ihbarının alınması üzerine harekete geçen Silivri İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, operasyon için düğmeye bastı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, çok sayıda Jandarma personelinin katıldığı operasyonda, 2 müzikhol, 2 otel, 1 kafe ve 1 restorana eş zamanlı baskın düzenlendi.

Operasyonda, 4 Özbekistan,2 Fas,2 Gürcistan,2 Ukrayna,1 Azerbaycan uyruklu olmak üzere toplam 11 yabancı uyruklu kadın ile kimliksiz çalıştırılan Suriye uyruklu 2 şahıs yakalandı.

Sağlık kontrolüne gönderilen kadınların bazılarında Hepatit C ve AİDS taşıyıcı mikrobu tespit edildi. Yabancı uyruklu kadınlar sağlık kontrollerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edilmek üzere Silivri Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi. Baskın düzenlenen mekânların işletmecileri hakkında, zorla fuhuş yaptırmak ve cinsel istismar suçlarından adli işlem başlatıldı.